98 ideaa, mitä tehdä pariskuntana?

24.01.2024

Aivot lyö välillä tyhjää kun miettii mitä tehdä pariskuntana. Kokosin 98 ideaa siitä mitä voitte tehdä pariskuntana.

Osa näistä on vuodenaika riippuvaisia, mutta monet koko vuonna tehtävissä. Osa vaatii rahaa ja osa on näistä ilmaisia. Osa asioista on lyhyitä ja nopeasti tehtyjä, osa taas vaatii aikaa enemmän.

Tarkoituksenani on tarjota runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, joista ehkä löydät juuri teille sopiva ideoita mitä tehdä pariskuntana. 

Tässä on 98 ideaa, mitä tehdä pariskuntana.

1. Lempiruokaa lapsuudesta

Miettikää kumpikin paras lempiruokaanne lapsuudesta. Valitkaa kumman lempiruuan teette ensiksi, kertokaa toisillenne sitä syödessänne siihen ruokaan liittyviä hyviä muistoja. Voitte myös tehdä aterian niin, että pääruoka on toisen lempiruoka ja toisen lempijälkkäri on aterian päätös.

2. Telttaretki

Telttaretki luontoon eri vuoden aikoina on todella upea kokemusa


3. Uusi paikka Suomessa

Katsokaa Suomen karttaa ja miettikää missäpäin ette ole matkustanut yhdessä tai erikseen.

4. Bucket list

Tehkää yhteinen tai oma bucket list. Jos teette omat niin jakaaka ne keskenänne, samalla voitte havainnoida kuinka paljon samoja tai eri asioita te haluatte kokea vielä.

5. Keikalle

Menkää lempi muusikon keikalle. Voi vaatia pidemmältä ajalta suunnittelua.

6. Päivä sängyssä

Viettäkää päivä sängyssä, valmistakaa sellaista ruokaa joka on kiva ja helppo syödä sängyssä.

7. Lumisota

Uuden lumen aikaan on aika ihana pitää lumisota taistelu

8. Vesisota

Kesäkuumalla on ihana kokeilla vesisotaa, kumpi voittaa.

9. Tyynysota

Muistatko lapsuuden tyynysotaa, tämä ei ole sää riippuvainen, ja nostaa aika nopeasti kivan leikkisyyden

10. Syö toisen keholta

Kuorruta toinen kermavaahdolla, kinuskikastikkeella, suklaalla, tai mikä nyt tuntuu hyvältä ja kivalta toisen keholla ja sinun suussa

11. Ravintola kierros

Tutkikaa lähialueen ravintoloita ja miettikää kolmen ravintolan kierros, yhdessä alkupalat, seuraavassa pääruoka ja kolmannessa jälkiruoka.

12. Treffit kotona

Sopikaa vuoro kumman vuoro on järjestää kotitreffit. Kotitreffeihin voit ottaa vinkkejä myös tästä luettelosta.

13. Tehdään ruokaa yhdessä

Katsokaa joku uusi resepti joka voisi maistua molemmille. Laittakaa yhdessä se ruoka. Tehkää tilanteesta mahdollisimman stressitön, tehkää rauhassa nauttien toistenne seurasta.

14. Leffailta

Uutuus leffa vai joku vanha lempparileffa.

15. Yhteinen sauna

Voitte kotona käyttää jotakin miellyttävää tuoksua saunassa.

16. Yhteinen kylpy

Hankikaa jotakin hyvän tuoksuista miellyttävää kylpyvaahtoa

17. Yhteinen suihku

Voitte hankkia vaikka uuden hierovan suihkupään ja hieroa toisianne sillä, tai muuten tehdä yhteisestä suihkusta nautinnollisen kokemuksen.

18. Hierokaa toisianne

Voitte päättää onko hieronta ei seksuaalista vai liittyykö siihen seksuaalista viritystä.

19. Seksilelut

Käykää seksikaupassa tai tutkikaa netin valikoimaa. Kokeikaa jotakin uutta seksilelua.

20. Soittolista vanhoista lempparikappaleista

Kumpikin voi tehdä omansa ja sitten voitte soittaa niitä toisillenne, löytyykö sieltä samoja ? Tai tehkää teidän yhteinen soittolista.

21. Kirjoita rakkauskirje

Kirjoita puolisolle rakkauskirje ja lukekaa ne toisillenne. Tämä vaatii mitä todennäköisimmin sopimista ennakkoon. Voitte sopia milloin luette nämä kirjeet toisillenne. Miettikää ajankohta jolloin molemmilla on ollut aikaa kirjoittaa rauhassa rakkauskirje toiselle.

22. Aikaa yhdessä

Suunnittelematonta yhteistä aikaa, mitä ajatuksia se tuottaa?

23. Kosketus

Ohjaa toista koskettamaan sinua sillä tavalla joka tuntuu sinusta erityisen hyvältä. Voit pitää toista kädesta kiinni ja ohjata oikeanlaiseen vahvuuteen, paikkaan ja kestoon.

24. Katseet

Kokeilkaa erilaisia katseita, tuijotuskilpailu, lempeä rakastava katse, ärsyttävä, kiukkuinen, kaipaava, haluava, miettikää erilaisia tunteita joita haluatte kokeilla. Yrittäkää tehdä ilman itsen tai toisen arvostelua.

25. Elämyslahjat pariskunnalle

Erilaiset elämyslahjat, joita voitte toteuttaa. Jos teillä on vuosipäivä parisuhteessa, näitä voi pyytää ystäviltä vaikka lahjaksi ja pääsette toteuttamaan keskenänne tällaisen kun teille sopii.

26. Puhelin pois päiväksi, ette ole tavoitettavissa

Kaikille tämä ei tietenkään ole mahdollista, mutta jos voitte edes osa päivää olla täysin tavoittamattomissa se voi jo sinänsä luoda keskustelua ja yhteyttä keskenään. Mitä tapahtuu kun ei ole tavoitettavissa ?

27. Turistina kotikaupungissa

Muuttakaa sitä perspektiiviä sellaiseksi niinkuin olisitte ensimmäistä kertaa omassa kaupungissanne, mitä haluaisitte nähdä siellä tai mitä näyttäisitte vieraille. Tutkikaa kaupungin arkkitehtuuria tai vaikka asemakaavaan, jotakin sellaista mitä ette normaalisti tule edes ajatelleeksi arjessanne.

28. Reissu lähikaupunkiin turistina

Käykää siinä lähimmässä kaupungissa turistina, tutkikaa kaupunkia etukäteen mitä nähtävyyksiä siellä on ja onko esim erinomainen ravintola, leipomo, tms

29. Valitkaa toisellenne luettavaksi kirja

Menkää Divariin tai kirjastoon ja valitkaa toisillenne luettavaksi kirja.

30. Retki luontoon

Valitkaa lähinnä oleva luonnonpuisto tms jossa on kävelyreittejä ja käyskennelkää rennosti päivä luonnossa.

31. Kokeilkaa yhdessä jotakin harrastusta

Ottakaa joku uusi harrastus kokeiluun, mieluusti sellainen jota kumpikaan ei ole harrastanut aikaisemmin, jolloin pääsette samalta viivalta kokeilemaan jotakin uutta yhdessä.

32. Lautapeli

Pelatkaa jotakin kotona olevaa lautapeliä, tai lainatkaa sellainen vaikka kavereilta.

33. Seksileikki

Tutkikaa vaikka KamaSutraa ja kokeilkaa sieltä erilaisia asentoja, mikä tuntuu hyvältä molemmista?

34. Parisuhdepeli

Kokeilkaa erilaisia parisuhdepelejä

35. Pubivisa

Osallistukaa lähellä olevan pubin pubivisaan, hauskaa tietovisailua.

36. Karaoke

Käykää laulamassa tai sitten vaan kuuntelemassa karaokea

37. Ravintolakierros

Tehkää ravintolakierros, voitte tehdä sen alkoholittomana jolloin näette tututkin paikat erilaisin silmin, jos normaalisti nautitte alkoholia.

38. Hotellikierros

Mitä jos olisitte pidennetyn viikonlopun joka yö eri hotellissa ?

39. Pakohuonepeli

Käykää pelaamassa pakohuonepeliä. Hauska ongelmanratkaisu, voitta havainnoida kumman hermot kestää paineistettua tilannetta hyvin, mikä on kummankin vahvuus tällaisessa toiminnassa.

40. Tikkakisa

Pariskunnan tikkakisa. Tikan heitossa voitte tehdä erilaisia versioita, heittoasento pitää olla erilainen, pitääkin yrittää saada mahdolisimman pieni tulos ja silti osua tauluun jne.

41. Lukekaa samaa kirjaa

Lainatkaa vaikka kirjastosta molemmille oma kirja. Samaa kirjaa lukiessa voitte aina keskustella välillä mitä mieltä olette kirjasta, juonesta, tapahtumista jne. Voitte myös lukea toisillenne ääneen kirjaa. Tai kuuntelette samaa kirjaa äänikirjapalvelussa.

42. Tuijotuskilpailu

Ottakaa perinteinen tuijotuskilpailu, kumpi pystyy tuijottamaan toista kauemmin, Sopikaa mikä siitä on palkintona

43. Aarteenetsintää

Tässä voitte pyytää ystävää valmistelemaan niin pääsette molemmat etsimään aarretta tai sitten toinen piilottaa aarteen ja tekee aarrekartan jne. Aarre voi olla mikä tahansa.

44. Kahvilakierros

Lähialueen kahviloissa kierros, tehkää useamman kahvilan brunssi tai lounas tai päiväkahvit.

45. Pelihalli

Tutustukaa pelihalliin, kokeilkaa erilaisija pelejä. Tämä voi olla hyvinkin hauskaa vaikka ei normaalisti kuuluisi teidän tekemisiin.

46. Elokuvateatterikierros

Käykää vaikka kolmessa eri elokuvateatterissa kolmena eri iltana tai päivänä. Arvioikaa mielessänne teatteria, ilmapiiri, palvelua ja muita paikkaan liittyviä asioita. Arvioikaa myös leffaa mielessänne. Joskus voi olla hyvä kokeilla asioita toisenlaisesta näkökulmasta. Jakakaa näkökulmianne toistenne kanssa, pitäkää keskustelu mukavana.

47. Teatteri

Näytelmän katsominen on aina virkistävää. Voitte valita näytelmän lähiteatterin valikoimasta tai sitten tehdä vaikka päiväretki lähikaupunkiin.

48. Ooppera

Oopperassa käynti on elämys sinänsä, jos ette koe oopperaa omananne voi olla kuitenkin mielenkiintoista käydä kokemassa tämä kulttuurimuoto ainakin kerran elämässään. Jos menette ensimmäistä kertaa, suosittelen valitsemaan jonkun tunnetun oopperan.

49. Baletti

Vähän sama asia kuin oopperan kanssa, hieno kokemus joka kannattaa kokea nyt ainakin kerran elämässään. Tiedä vaikka innostuisitte käymään useamminkin.

50. Leiki lemmikin kanssa

Lemmikin kanssa leikkiminen tuo leikkisyyttä ja lapsenomaisuutta esiin meissä kaikissa. Se tuo rentoutta ja myös iloa niin eläimelle kuin meille ihmisille. Voitte leikkiä lemmikin kanssa yhdessä.

51. Rasvatkaa toisianne

Ihon rasvaaminen on miellyttävää koskettamista. Voitte rasvata vaikka toistenne kädet tai mikä vartalon osa tuntuukaan teistä juuri tuolloin hyvältä olla rasvattavana.

52. Puutarhan hoitoa

Yhdessä puutarhan hoito voi olla myös mukavaa ja hauskaa. Tehkää siitä mukava yhteinen hetki.

53. Rakenna iglu/lumimaja

Talvella voi rakentaa iglun tai lumimajan. Rakentamisen jälkeen voitte vaikka nautti kuumat kaakaot siellä. Muistakaa turvallisuus näiden majojen kanssa.

54. Piknikki

Useasti piknikki mielletään kesäiseksi tekemiseksi, mutta mikä estää menemästä piknikille myös muina vuodenaikoina.

55. Yhdessä – luistelemaan, lumikenkäilemään, laskittelemaan

Luisteleminen, lumikenkäily sekä laskittelu voivat olla hyvinkin romanttista yhteistä tekemistä.


Saatat haluta ladata itsellesi ilmaisen e-kirjan 10 tapaa parantaa parisuhdetta, täältä


56. Luontosafari

Luontosafarista saattaa tulla mieleen heti joku safarimatka Afrikassa tai muussa vastaavassa kohteessa. Suomessakin voi osallistua luontomatkalle, jossa voit nähdä vaikkapa maakotkan, karhun tms.

57. Valokuvatkaa toisianne rakkauden näkökulmasta

Valokuvia tulee näpsittyä tänä päivänä aika paljon, mutta jos mietitte itseänne minkälaisen kuvan haluaisitte puolison ottavan sinusta ajatuksella, että siitä näkyisi rakkaus joka teidän välisänne? Näkökulman rakkaus kuvauksissa, voitte kokeilla erilaisia kuvakulmia ja hullutella erilaisilla asioilla. Kummatkin pääsevät kuvaamaan ja kumpi pääsee olemaan kohteena.

58. Käykää valokuvaamossa otattamassa yhteiset rakkauskuvat

Itse otetut kuvat ovat tietenkin aina erilaisia kuin valokuvaamossa otetut. Jos otattaisitte teistä parina valokuvat, jotka kuvastavat teidän rakkautta toisiinne niin minkälainen se valokuva olisi? Löytäisittekö valokuvaamon joka ottaisi teistä juuri sellaisen kuvan ?

59. Buduaar kuvaukset

Eroottissävytteinen valokuvaus, mitäs jos osallistuisitte tällaiseen valokuvaukseen kummatkin erikseen ja antaisitte nämä kuvat toisillenne lahjaksi ? Tai molemmat samassa kuvauksessa?

60. Lukekaa joku eroottinen kirja yhdessä

Eroottisen kirjan lukeminen ääneen toisillenne voi olla hyvinkin mielenkiintoista.

61. Illallinen rannalla

Suomi on tuhansien järvien maa ja osassa maata on mahdollista päästä myös meren rantaan. Illallinen rannalla, veden liplattaessa siinä samalla kun syötte herkullista illallista.

62. Kuumailmapallolento

Tämä on varmasti elämys, joka ei ihan heti unohdu.

63. Venematka

Jos ei omista venettä tämä on erilainen elämys kuin silloin kun sinulla on vene. Venematkoja saa myös tilattua ihan juuri teille sopiva matka.

64. Purjehtiminen

Voitte osallistua purjehduskurssille tai elämysmatkalle. Jos jollakin tutulla on purjevene voitte päästä heidän kanssaan purjehtimaan.

65. Dayspa

Käyttäkää päivä päiväkylpylässä erilaiset hieronnat ja muut hemmotteluhoidot ovat ihania myös pariskuntana.

66. Kylpylämatka

Parin päivän kylpylämatka on ihana arjen katkaisija.

67. Viinimaistelu

Osallistukaa viininmaisteluun tai järjestäkää sellainen kotona.

68. Pyöräretki

Tänä päivänä on paljon erilaisia pyöriä, fatbike, sähköpyörät, maastopyörät yms. Pyöriä on vuokrattavissa, joten retkiä voi tehdä eri pyörillä vaikka reitti olisi sama voi kokemus olla eri.

69. Kesäteatteri

Käykää kesäteatterissa lähimmässä kesäteatterissa tai ottakaa selvää eri kesäteattereista ja tehkää päivä reissu sinne.

70. Tekemistä Helsingissä 

https://walkhelsinki.fi/tekemista-helsingissa-50-vinkkia/

Tuossa linkissä löytyy Helsingissä tekemistä, näitä löytyy aika monen isomman kaupungin omilla sivuilla.

71. Ristikot, sudokut

Rauhoittukaa tekemään ristikoita, sudokuita tms.

72. Aikuisten värityskirja

Ostakaa aikuisten värityskirjoja, näitä on monenlaisia.

73. Kehohuolto

Venytelkää yhdessä, silloin voitte myös paremmin venytellä joitakin lihaksia joihin yksinään venytellessä voi olla vaikeaa päästä.

74. Tehkää valokuvakirja

Hirmu määrä valokuvia sähköisesti. Tehkää yhdessä valokuvakirja, jolla juhlistatte vaikkapa teidän parisuhdettanne.

75. Keilaus

Keilaus ja sen eri muodot voi olla kiva tapa viettää yhteistä aikaa.

76. Lavatanssi

Kesäisin ainakin Suomessa löytyy vielä lavatansseja. Lavatanssit ovat nostalginen mukava tapa viettää yhteistä aikaa.

77. Luokaa uudestaan ensimmäiset treffit

Muistatko vielä teidän ensimmäiset treffit ? Mitä te silloin teitte ? Luokaa se uudestaan. Muistelkaa mahdollisimman tarkasti mitä ja missä treffasitte. Onko sitä mahdollista luoda uudestaan ?

78. Tähtien katselu

Vaatii tietenkin kirkkaan taivaan, jotta tähdet näkyvät. Kaupungin valot useasti häiritsevät tähtien katselua, joten voi olla tarpeen siirtyä hieman syrjemmälle. Tunnistatteko miten monta tähtikuviota ?

79. Auringon lasku / nousun katselu

Parasta on tietenkin jos olette löytäneet hyvän ja rauhallisen paikan missä voitte rauhassa katsella auringon nousua tai laskua.

80. Tuplatreffit

Sopikaa tuplatreffit ystävä pariskunnan kanssa.

81. Taidegalleria

Taidegalleriakierros, tai yhdessä taidenäyttelyssä käynti.

82. Museo

Museossa käynti. Isoimmissa kaupungeissa on erilaisia museoita joten voitte käydä vaikka muutamassa museossa.

83. Viettäkää päivä nakuna

Nakuilua ei vaatteita koko päivänä.

84. Syöttäkää toistanne sokkona

Syotettävällä on side silmillään ja hän yrittää arvata mitä ruokaa hän syö. Ruoka on hyvä olla miellyttävää ja sellaista mistä toinen nauttii. Näköaisti on yllättävän tärkeä ruokailessa joten saattaa olla yllättävän hankalaa arvata mitä ruokaa on.

85. Pelatkaa lasersotaa

Lasersota toisianne vastaan tai sitten ystäväpariskuntaa vastaan tai naiset vastaan miehet, sotaa voi käydä eri kombinaatioilla.

86. Etsikää kamerakoppi

Ottakaa valokuvat riehakkaasti, rakastavasti, rauhallisesti tms eri tunnetiloilla ja katsokaa minkälaisia hullunkurisia tai ihania kuvia saatte aikaiseksi.

87. Käykää ajelulla ei-minnekään

Lähtekää ajelulle ilman päämäärää. Vaihdellen päätätte kumpi päättää seuraavan käännöksen ja katsokaa mihin päädytte. Pysähtykää vaikka toiseen kahvilaan, viidennelle huoltoasemalle tai 26. levähdyalue jne.

88. Lähtekää ulos syömään tai tilaatte kotiin ruokaa

Tämähän ei kuulosta mitenkään ihmeelliseltä tai erilaiselta. Jospa tekisitte niin, että toinen tilaa sinulle sinun ruokasi ja sinä hänelle hänen ruokansa.

89. Katsokaa huonoin leffa jonka tiedätte

Leffan ollessa niin surkea niin tottahan toki siitä riittää puhetta.

90. Roolipelit

Heittäytykää rooleihin se voi olla seksuaalista tai ei mikä on teille sopivaa tässä hetkessä.

91. Vitosen löytö

Kummallakin on vain 5 euroa. Kierrelkää vaikka kesätorilla/ kirpputorilla/ divarissa, voitte ostaa tai tehdä löytöjä vain tuolla vitosella. Teetekö löytäjä ? Jos löytöjä ei ole voitte tietenkin käyttää tuon vitosen vaikkapa torikahveihin kierroksenne jälkeen.

92. Minigolf

Koska viimeksi kävitte pelaamassa minigolfia ? Varsinaisen golfkierrokseen saa kulumaan päivän, minigolfkierrokseen ei kulu niin pitkää aikaa. Voitte tietenkin myös käydä kokeilemassa golfia jos minigolf on jo kulutettu loppuun.

93. Yöuinti

Kesällä kuuman päivän jälkeen mikä olisikaan kivempaa kuin pulahtaa uimaan rakkaansa kanssa.

94. Avantouinti

Uskallatko mennä avantoon uimaan. Muista kokeilla tätä turvallisessa paikassa.

95. Tanssiminen kotona live musiikin tahtiin

Yhdessä tanssiminen on kivaa. Kun sitä tekee live musiikin tahtiin on aina seuraava kappale yllätys ja kuuntelet musiikkia eri tavalla kuin esim tuttua taltiointia kuunnellessasi.

96. Mitä olette halunneet tehdä jo kauan ?

Jokaisella on varmasti jotakin sellaista mitä on miettinyt jo pitkään, että tehdään sitten tuota kun on aikaa. Olisiko nyt sen aika ?Jos tekeminen on jotakin isoa, niin voisiko ottaa sen askeleen nyt sitä kohti, jotta se voisi toteutua myöhemmin. 

97. Kootkaa yhdessä palapeliä

Ottakaa urakaksi riittävän kokoinen palapeli jonka äärellä voitte viettää aikaa yhdessä sitä kooten sekä samalla jutustellen.

98. Kehukaa toisianne

Kumpi pystyy kehumaan enemmän toista? Puhukaan totta kun kehutte. Useasti unohdamme antaa positiivista palautetta ja aina on kiva kuulla positiivisia asioita itsestään. Kukapa ei nauttisi aidoista kehuista ?


Nyt olet lukenut minun 98 ideaa, mitä tehdä pariskuntana. Jos olet kokenut listan olevan sinulle jollakin tavalla hyödyllinen voit jakaa sen ja tallentaa se itsellesi.

Kun pariskuntana teette erilaisia asioita ja ylläpidätte leikkisyyttä pysyy parisuhteenne virkeänä. Leikkisyys on tärkeä asia myös seksualisuudessa. Uuden kokeminen ja leikkisyys tuovat iloa parisuhteeseen ja se on yksi tärkeimmistä asioista joka ylläpitää rakkautta. Yhteiset iloiset kokemukset tuottavat niitä hyviä muistoja joita on mukava muistella myöhemmin elämässään. Mukavia parisuhdehetkiä teille.

Kiinnostiko tämä blogikirjoitus sinua. Haluaisitko saada tiedon jatkossa uusista blogikirjoituksistani. Tilaa uutiskirje niin saat jatkossa tiedon uusista blogikirjoituksista sekä myös sisäpiirin vinkkejä parisuhteeseen.  Allaolevalla painikkeella pääset tilamaan uutiskirjeen ja saat samalla lahjaksi lyhyen e-kirjan 10- tapaa parantaa parisuhdettasi.