
Usein kysytyt kysymykset
Kysymyksiisi vastauksia
Miten pääsen terapiaan ?
Kaikkiin tarjoamiin terapiamuotoihin pääset hoitoon suhteellisen nopeasti ja ilman lääkärin tai psykiatrin lähetettä.
Voit varata ensimmäisen ajan sähköisestä ajanvaraus-kalenteristani. Voit myös laittaa sähköpostia niin voimme sopia ensimmäisen ajan.
Voit myös soittaa minulle, mikäli olen asiakastyössä en pysty vastaamaan, mutta soitan takaisin mahdollisimman pian.
Ensimmäisellä ajalla yhdessä mietimme, mikä seuraava askel soveltuu juuri sinulle.
Voit varata ajan alla olevan painikkeen kautta

Usein kysytyt kysymykset terapiapalveluista – vastaukset, joita olet ehkä miettinyt
Voit tutustua eri terapiamuotojen omiin kysymyksiin ja vastauksiin:
Pariterapia
Milloin terapiaan kannattaa hakeutua? Voiko tulla yksin? Miten uskottomuutta käsitellään? Entä jos toinen ei halua lähteä mukaan? Vastaukset löydät Pariterapian UKK-osiosta.
Perheterapia
Keitä perheterapiaan voi osallistua? Miten uusperheen haasteita käsitellään? Entä jos lapsi ei halua tulla mukaan? Voiko terapia auttaa sukupolvien välisissä ristiriidoissa? Lue lisää Perheterapian UKK-osiosta.
Seksuaaliterapia
Milloin terapiaan kannattaa hakeutua? Voiko tulla yksin? Miten käsitellään haluttomuutta, kipua tai häpeää? Voiko seksuaaliterapia auttaa parisuhteen torjuntakierteeseen tai itsetunnon vahvistamisessa? Katso vastaukset Seksuaaliterapian UKK-osiosta.
Yksilöterapia
Mistä tietää, milloin terapia on tarpeen? Mitä ensimmäisellä käynnillä tapahtuu? Miten yksilöterapia eroaa ystävän kanssa puhumisesta? Voiko terapiaan tulla, vaikka ei tiedä mikä painaa? Lue Yksilöterapian UKK-osiosta.
EMDR-terapia
Mihin EMDR-terapiaa käytetään? Miltä se tuntuu? Kuinka pitkä prosessi on? Onko EMDR-terapia turvallista? Mitä sillä voi saavuttaa? Tutustu tarkemmin EMDR-terapian UKK-osiosta.
Mitä tarkoittaa, että joihinkin terapioihin saa Kelan tukea? Saako sitä yhdestä käynnistä ?
Kela tukee terapiaa, joka on pitempi aikaista ja sen vuoksi Kelan tukemaan terapiaan on kriteereinä, että tukea hakevan henkilön työ tai opiskelukyky on heikentynyt.
Saadaksenne Kelan tukea pitää henkilön käydä psykiatrilla, ja olla häneen hoitosuhteessa 3 kk.
Pari- tai perheterapiaa hakiessa, riittää kun joku perheenjäsenistä käy psykiatrilla, päätös kirjoitetaan hänen nimiinsä.
Psykiatri kirjoittaa lausunnon tämän 3 kk hoitosuhteen lopulla.
Tässä vaiheessa on hyvä on terapeutti nimettynä, jonka hoidossa haluatte terapiaa jatkaa. Tämän jälkeen laitatte hakemuksenne Kelaan. Kela käsittelee asiaa noin 6 viikkoa.
Eli ennenkuin saatte Kelan päätöksen on kulunut 4,5 kk. Mutta koko tämän ajan olette tietenkin voineet käydä terapiassa.
Kela maksaa takautuvasti siitä päivästä lähtien kun hakemus on saapunut Kelaan, mikäli tuki myönnetään. Mahdollisuus Kelan tukeen on pariterapiassa sekä perheterapiassa.
Kelan tuki on merkittävä taloudellinen tuki terapiakustannuksien vähentämisessä.
Miten Kelan prosessi menee löydät lisätietoja siitä Kelan sivuilta
En haluaisi hakea Kelan tukea, voinko tulla silti terapiaan ?
Toki, silloin kaikki terapian kustannukset ovat sinun itsesi maksettavia. Mieti, mitkä sinun taloudelliset mahdollisuudet ovat ja sen mukaan voimme suunnitella terapiakäyntien tiheyden.
Voit myös selvitää onko sinulla mahdollisuus esim vakuutuksen maksamaan lyhytterapiaan tai HUS palveluseteliin tms.
Huomaathan myös sen, että harvatahtinen terapia ei etene nopeasti, vaan voi ajallisesti viedä pitkäänkin. Tämä useasti tuottaa ajatuksen, että mikään ei muutu tai etene.
Minua pelottaa, että ne sun kirjaukset menevät nettiin.
Minä teen kirjaukset paperille ja ne paperit säilötään turvalliseen paikkaan. Joten kun en tee kirjauksia sähköiseen järjestelmään, ei ne voi sieltä myöskään mihinkään vuotaa. Se asian suhteen voitte olla aivan turvassa.
Sama koskee myös netin välityksellä annettavasta terapiasta, käytössä on turvalliset yhteydet. Netin välityksellä tehtävä terapia on yhtä vaikuttavaa kuin mitä paikan päällä tapaamisessa tehty.