Vakautta elämään 

Tarinani 

Kuka minä olen ? 

Olen Tarja Södergård. Koulutukseltani olen psykoterapeutti, erikoistunut pari-ja perheterapiaan, sekä seksuaaliterapiaan. Lisäkoulutuksia on tullut vuosien saatossa hankkitua iso liuta. 

Olen tehnyt sosiaalialalla töitä yli 30 vuotta, erittäin haastavassa olevien perheiden kanssa. Lisäksi oma elämä on tuonut tietenkin paljon kokemusta, näkemystä elämään. 

Oma elämä sekä pitkän työkokemuksen johdosta lähdin aikoinaan opiskelemaan perheterapiaa, halustani auttaa perheitä ja erityisesti lapsia niissä. Yrittäjänä olen kuitenkin huomannut, että pääasiallinen asiakaskunta on muodostunut yksilöistä ja pareista. Pariterapia ja seksuaaliterapiaopinnot täydensivät omaa ymmärrystäni parien ongelmista ja niihin löydettävistä ratkaisuista. 


Käytän työskentelyssä luovasti erilaisia menetelmiä, asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaisesti.

Käytössäni on myös EMDR, joka on silmänliiketerapiaa. Tämä terapian muoto soveltuu erinomaisesti erilaisten itsetuntoasioiden kanssa työskentelyyn tai haitallisten muistojen uudelleentyöstämiseen. EMDR- terapiaa käytetään osana terapiaprosessia, mikäli asiakas on siihen halukas.

Olen kiitollinen kaikille niille pariskunnille, yksilöille ja perheille, jotka ovat jakaneet elämäänsä ja matkaansa vapautuneempaan elämään kanssani. Matkat ovat toisinaan hankalia ja vaativat meiltä paljon työtä, mutta pääasiassa se upea elämä mikä on mahdollista kaikkien niiden hankaluuksien jälkeen on sen kaiken työn arvoinen. 

Koulutus; Perheterapeutti ET, Psykoseksuaaliterapeutti, Vakauttava hoito perheterapiassa, Traumat, kriisit ja niiden hoito, Paripsykoterapeutti, EMDR koulutus. Työnohjaaja, NLP-master, Psykodraamakoulutus, AASEL-koulutus ( eläinavusteinen tunnekasvatuskoulutus), Lapset puheeksi, Solmuja parisuhteessa- ryhmäohjaajakoulutus, MIM-vuorovaikutuksen arviointi, DDP-koulutus, työsuojelukoulutuksia sekä perhe-ja parisuhdeväkivaltaan liittyviä koulutuksia.

Kela-pätevyys  minulla on perheterapia, pariterapia sekä vanhempien ohjauskäynteihin.